Sportgala 2021 gaat niet door

Gepubliceerd door Sportgala Papendrecht op

Na het Sportgala 2020, met als belangrijkste onderdeel de Sportverkiezingen 2019, is al snel gestart met de voorbereiding van een programma voor het Sportgala 2021. Allereerst is het theater “De Willem” voor 2021 vastgelegd.

Toen echter op 27 februari 2020 een inwoner van Loon op Zand met het coronavirus besmet bleek te zijn en dit virus op 11 maart 2020 als pandemie werd erkend, werd al snel duidelijk dat ook de organisatie van een Sportgala met Sportverkiezingen over het jaar 2020 weleens in gevaar kon komen.

Evenementen werden afgelast, scholen gingen dicht en ook de georganiseerde sport ging op slot. Alhoewel door Papendrechtse sporters in het begin 2020 nog een aantal mooie prestaties werden neergezet, is er daarna in competitieverband maar weinig meer gesport.
Als organisatie hebben we nog nagedacht over een alternatief Sportgala zonder Sportverkiezingen. Uiteindelijk hebben we daar vanaf gezien. We hadden grote twijfels of we met een Sportgala zonder Sportverkiezingen voldoende bezoekers zouden trekken om “De Willem” te kunnen vullen, terwijl zeer waarschijnlijk het virus dan ook nog niet weg zou zijn.
Al met al hebben we aan de gemeente laten weten dat we een keertje overslaan. Het ligt in onze bedoeling om in het jaar 2022 weer een Sportgala te houden en daarin de sportprestaties van 2020 en 2021 mee te nemen.
Tenslotte wensen wij u allen veel gezondheid toe en spreken tevens de hoop uit dat we in 2022 weer met veel enthousiasme volledig kunnen sporten en het coronavirus snel zullen vergeten.

Stichting Sportgala Papendrecht

Categorieën: nieuws